Škvarkové knedlíky

Máte ze zabijačky škvarky? Uvařte z nich knedlíky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1076 KCal

    49 %

    45 %

  • Energie

    4501 KJ

    49 %

    45 %

  • Sacharidy

    123,7 g

    141 %

    124 %

  • Vláknina

    11,2 g

    37 %

    37 %

  • Bílkoviny

    25,1 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    52,7 g

    81 %

    75 %

  • nasycené

    19,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Uvařené vychladlé brambory nastrouháme nebo prolisujeme, přisypeme k nim hrubou mouku a krupici, osolíme a přidáme vejce. Vypracujeme těsto, které ještě podle potřeby můžeme zahustit moukou.
  2. Škvarky umeleme na masovém strojku, přidáme trochu strouhanky a promícháme.
  3. Bramborové těsto rozválíme na asi 15 mm silný plát, který rozkrájíme na čtverce. Poklademe je hromádkami nádivky a pečlivě uzavřeme.
  4. Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut, podle velikosti knedlíků. Opatrně vyjmeme a ihned podáváme posypané cibulkou osmaženou na sádle a s kysaným zelím.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.