Ingredience
Postup
- Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Poté vmícháme skořici, prosátou mouku s kypřicím práškem, ořechy a nakonec olej. Hotové těsto rozetřeme do čtvercové formy (20 x 20 cm) vymazané tukem a vysypané moukou. Pečeme při 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě a vyklopíme. Korpus rozkrojíme vodorovně na 4 díly.
- Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Poté ho rozšleháme a zašleháme do něj na kousky nakrájené máslo. Krém ochutíme 50 g propasírovaného meruňkového džemu.
- Spodní díl korpusu potřeme polovinou džemu a potřeme částí krému. Přiložíme druhý díl korpusu a potřeme opět krémem, na který rozložíme na kousky nakrájené meruňky. Přidáme třetí díl korpusu, potřeme zbylým džemem a opět krémem, přidáme poslední díl korpusu. Dort uložíme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí celý povrch dortu potřeme zbylým krémem. Lžíci krému obarvíme oranžovou barvou a po stranách dortu vytvoříme barevný efekt.
- Zbylý krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme na povrch dortu, přidáme mučenku, mochyni, pusinky, skořici a brusinky.