Ingredience
Postup
- Vejce ušleháme s cukrem, přišleháme olej a postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a skořicí. Těsto nalijeme do formy (průměr 18 cm) a pečeme při 180 °C asi 40 minut.
- Vychladlý korpus zabalíme do fólie a necháme odležet přes noc. Na krém vyšleháme mascarpone, smetanu, cukr a pár kapek citronového oleje. Korpus zarovnáme a podélně prokrojíme. Díly spojíme krémem, vršek jím potřeme. Zbylý krém dáme do chladničky.
- Ostružiny povaříme se lžící cukru, propasírujeme, necháme vychladnout. Pak šťávu vmícháme do směsi dortového želé a zbylého cukru. Přivedeme k varu, odstavíme a počkáme, až vychladne.
- Želé nalijeme na dort, necháme v chladu zatuhnout. Boky dortu potřeme zbylým krémem, dozdobíme ostružinami a třeba i mátou.