Skořicový dort se želé

Vůně skořice uklidňuje a pomáhá zvládat stres, celé to blaho znásobí ještě požitek ze sladkého skořicového dortu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

bez chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na krém:

Na ostružinové želé:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    328 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1372 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    32,2 g

    37 %

    32 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    5,9 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    19,2 g

    30 %

    27 %

  • nasycené

    9,1 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce ušleháme s cukrem, přišleháme olej a postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a skořicí. Těsto nalijeme do formy (průměr 18 cm) a pečeme při 180 °C asi 40 minut.
  2. Vychladlý korpus zabalíme do fólie a necháme odležet přes noc. Na krém vyšleháme mascarpone, smetanu, cukr a pár kapek citronového oleje. Korpus zarovnáme a podélně prokrojíme. Díly spojíme krémem, vršek jím potřeme. Zbylý krém dáme do chladničky.
  3. Ostružiny povaříme se lžící cukru, propasírujeme, necháme vychladnout. Pak šťávu vmícháme do směsi dortového želé a zbylého cukru. Přivedeme k varu, odstavíme a počkáme, až vychladne.
  4. Želé nalijeme na dort, necháme v chladu zatuhnout. Boky dor­tu potřeme zbylým krémem, dozdobíme ostružinami a třeba i mátou.
Autor:

Podobné recepty

Veganské rohlíčky

Zdravá alternativa rohlíčků, která chutná snad ještě lépe.

Barevné raw kuličky

Zdravá varianta oblíbeného kokosového cukroví.

Vánoční raw košíčky

Na Vánoce můžete mlsat i zdravě.

Bezlepkové důlkové koláčky

Křehké cukroví ideální pro ty, kdo mají bezlepkovou dietu.

Chlebíček s kandovaným ovocem

Pestrobarevná variace na klasický biskupský chlebíček vás nadchne.