Ingredience
Postup
- Droždí smícháme se lžící krupicového cukru a polovinou vlažného mléka. Přidáme 2 lžíce mouky a vymícháme kvásek. Necháme ho na teplém místě nakynout.
- Do mísy prosejeme zbylou mouku, přidáme vanilkový a zbylý krupicový cukr, špetku soli, vejce, vykynutý kvásek a zbylé vlažné mléko. Krátce propracujeme. Pak přidáme zchladlé rozpuštěné máslo a vypracujeme pevné těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě asi 60 minut kynout.
- Nakynulé těsto rozdělíme na 5 kusů, které rozválíme na prameny dlouhé cca 40 cm. Zploštíme je dlaní na výšku asi 0,5 cm a necháme 15 minut odpočinout.
- Na náplň smícháme rozpuštěné máslo se skořicí, cukrem a ořechy. Potřeme jí pruhy těsta a každý kus rozkrojíme napříč na 3 části. Dílky svineme do šneků a naskládáme je do zapékací nádoby vymazané tukem. Povrch potřeme rozpuštěným máslem.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut. Necháme je vychladnout a před podáváním lehce pocukrujeme.