Skořicové kroužky

Provoňte po ránu celý byt skořicí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

50 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    69 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    288 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    12,6 g

    14 %

    13 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    1,6 g

    3 %

    2 %

  • Tuky

    1,3 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Máslo, med a cukr smícháme a zahřejeme k bodu varu, směs se ale nesmí nevařit!
  2. Do chladnoucí směsi přidáme mouku prosátou s práškem do perníku i perníkovým kořením a vejce. Vypracujeme hladké těsto (pokud by bylo příliš tuhé, přidáme lžíci mléka), které necháme asi 30 minut odpočinout.
  3. Z odleželého těsta vyválíme plát silný asi 3-4 mm a vykrajujeme z něj kroužky. Pečeme je ve vyhřáté troubě při teplotě 170 °C 10-15 minut. Chladnoucí kolečka potřeme rozšlehaným vejcem a obalujeme ve skořicovém cukru. Poté je necháme v chladu rozležet.
Autor:

Podobné recepty

Citronový chlebíček s jablky

Jablka dodají tradičnímu moučníku vláčnost.

Šlehačkové kremrole

Tyto kremrole chutnají lépe než z cukrárny.

Voňavý jablečný koláč

Máte jablka ze zahrady? Upečte si z nich výborný koláč.

Tvarohové řezy s ovocem

Ovoce moučník dozdobí a navíc mu dodá šťavnatější chuť.

Kynutý švestkový koláč

Na tomto podzimním koláči si pochutná celá rodina.