Skořicové koláčky

Kaki je oblíbené podzimní ovoce, ze kterého můžete připravit i dokonalý dezert.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

6 PORCE +

Na základ:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    395 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1654 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    47,4 g

    54 %

    47 %

  • Vláknina

    5,2 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    10,9 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    16,7 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    10,0 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V misce smícháme vločky se skořicí a solí. V jiné nádobě vidličkou rozmačkáme banán, přidáme med a vanilkový extrakt. Zapracujeme připravené sypké suroviny.
  2. Směs rozdělíme do vymazaných formiček na tartaletky a lžící ji natlačíme na dno a stěny. Necháme hodinu odpočinout. Pečeme při 180 °C asi 15–18 minut dozlatova.
  3. Košíčky necháme vychladnout ve formičkách. Na náplň prošleháme smetanový sýr s javorovým sirupem, skořicí, špetkou soli a vanilkovým extraktem.
  4. Koláčky vyklopíme a před podáváním je naplníme skořicovým krémem. Posypeme ho krupicovým cukrem zkaramelizovaným flambovací pistolí a dozdobíme plátky kaki.
Autor:

Podobné recepty

Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.

Čokoládové sušenky

Zamilujete si jejich intenzivní čokoládovou chuť a jemný nádech slaného karamelu – jsou prostě...

Vanilkové podvodnice

Podvodnice jsou skvělé hned po upečení, kdy jsou lehce křupavé, ale i po několika dnech, kdy se...