Skořicové buchtičky s malinami a krémem

Vyzkoušejte kombinaci malin a skořice. Opravdu se skvěle doplňují.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez kynutí

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na vanilkový krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    297 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1242 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    37,2 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    13,3 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    7,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z droždí s cukrem, vlažným mlékem a lžící mouky necháme vzejít kvásek. Přidáme k němu zbylou mouku, skořici, změklé máslo, žloutky a sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho asi hodinu kynout.
  2. V misce utřeme máslo o pokojové teplotě s cukrem a skořicí. Připravené těsto rozválíme na obdélník, potřeme náplní a posypeme pokrájenými malinami. Stočíme ho do rolády.
  3. Roládu nakrájíme na širší plátky. Dáme je na plech s pečicím papírem, necháme kynout dalších 40 minut. Žloutky prošleháme s cukrem a škrobem. Mléko ohřejeme s vanilkovým extraktem.
  4. Mléko přiléváme ke žloutkové směsi, vrátíme do hrnce, povaříme do zhoustnutí. Šneky potřeme rozšlehaným vejcem, do středu naneseme krém a pečeme při 180 °C asi 35 minut. Můžeme pocukrovat.
Autor:

Podobné recepty

Brusinkový chlebíček

Vánoční chlebíček, který provoní vaši kuchyni.

Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.

Čokoládové sušenky

Zamilujete si jejich intenzivní čokoládovou chuť a jemný nádech slaného karamelu – jsou prostě...