Skořicové buchtičky s malinami a krémem

Vyzkoušejte kombinaci malin a skořice. Opravdu se skvěle doplňují.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez kynutí

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na vanilkový krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    297 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1242 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    37,2 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    13,3 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    7,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z droždí s cukrem, vlažným mlékem a lžící mouky necháme vzejít kvásek. Přidáme k němu zbylou mouku, skořici, změklé máslo, žloutky a sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho asi hodinu kynout.
  2. V misce utřeme máslo o pokojové teplotě s cukrem a skořicí. Připravené těsto rozválíme na obdélník, potřeme náplní a posypeme pokrájenými malinami. Stočíme ho do rolády.
  3. Roládu nakrájíme na širší plátky. Dáme je na plech s pečicím papírem, necháme kynout dalších 40 minut. Žloutky prošleháme s cukrem a škrobem. Mléko ohřejeme s vanilkovým extraktem.
  4. Mléko přiléváme ke žloutkové směsi, vrátíme do hrnce, povaříme do zhoustnutí. Šneky potřeme rozšlehaným vejcem, do středu naneseme krém a pečeme při 180 °C asi 35 minut. Můžeme pocukrovat.
Autor:

Podobné recepty

Brusinkový chlebíček

Vánoční chlebíček, který provoní vaši kuchyni.

Citronové mini bábovky

Upečte na neděli roztomilé mini bábovičky.

Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.