Skopové medailonky s meruňkami

nehodnoceno

Vyzkoušejte skopové maso ve sladké omáčce z meruněk.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    847 KCal

    38 %

    35 %

  • Energie

    3543 KJ

    38 %

    35 %

  • Sacharidy

    30,5 g

    35 %

    30 %

  • Vláknina

    6,3 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    31,0 g

    49 %

    46 %

  • Tuky

    68,0 g

    105 %

    97 %

  • nasycené

    23,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Skopovou kýtu důkladně očistíme a nakrájíme na osm stejně velkých plátků, které lehce naklepeme a po stranách nařízneme. Olej nalijeme do mísy, přidáme nastrouhanou cibuli, utřený česnek, šafrán a metličkou rozšleháme. Připravenou marinádou potřeme naklepané řízky a necháme v chladničce přibližně dvě hodiny odležet.
  2. Do větší, předem rozehřáté pánve dáme cukr a mícháme na mírném ohni, až vznikne zlatavý karamel. Pak do pánve opatrně nalijeme vodou, přidáme zázvor, jemně nakrájenou citronovou kůru, rozpůlené odpeckované meruňky, meruňkový džem, celý červený pepř a přibližně 10 minut mírně povaříme. Nakonec omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství vody.
  3. Odležené skopové řízky posypeme bílým pepřem a opečeme buď na grilu nebo na roštu na dřevěném uhlí. Hotové podáváme s meruňkovou omáčkou a vařenou rýží a zdobíme čerstvou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.

Dvojitý hamburger

Udělejte rodině radost pravým americkým burgerem.