Skopová roláda se špenátovou náplní a máslovými noky

Skopové maso má svoji charakteristickou chuť i vůni a připravuje se nejčastěji v období Velikonoc.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 65 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1123 KCal

    51 %

    47 %

  • Energie

    4701 KJ

    51 %

    47 %

  • Sacharidy

    39,3 g

    45 %

    39 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    35,9 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    90,7 g

    140 %

    130 %

  • nasycené

    37,0 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso omyjeme, osušíme a rozklepeme přes fólii na tenký plát. Housky nakrájíme na menší kousky. Vejce rozšleháme se smetanou, ochutíme vegetou, solí, pepřem a muškátovým oříškem a nalijeme na rohlíky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Špenát opláchneme a necháme okapat. V kastrole rozehřejeme 20 g másla a orestujeme na něm česnek. Přidáme listy špenátu a krátce podusíme. Špenát zlehka promícháme s ochucenou houskou a směsí potřeme naklepané maso. Pak maso stočíme do rolády a převážeme provázkem.
  2. V pekáčku rozpálíme 3 lžíce oleje a roládu zprudka opečeme ze všech stran. Smícháme 1 lžíci oleje, mletou papriku a med, roládu potřeme a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut doměkka. Během pečení roládu obracíme a podle potřeby podléváme teplou vodou nebo vývarem. Hotovou roládu vyjmeme a udržujeme teplou. Do výpeku přisypeme mouku, orestujeme ji, přilijeme trochu vody a necháme provařit. Zahuštěnou šťávu přecedíme do omáčníku.
  3. Na noky vyšleháme vejce se solí, přidáme zbylé změklé máslo a přisypeme krupici. Vše dobře promícháme a pomocí dvou lžiček tvoříme nočky, které vkládáme do vroucí osolené vody a uvaříme je. Pak je scedíme a potřeme zbylým olejem.
  4. Roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a podlijeme trochou omáčky. Ozdobíme bylinkami a přidáme noky. Můžeme podávat s vařenými kapustičkami.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Velikonoční bůčková roláda

Skvělou přílohou jsou k této roládě vařené brambory.

Tyrolské knedlíky

Tyto rakouské knedlíky jsou nejlepší s hovězím gulášem a cibulkou.

Pikantní vepřové plátky s lečem

Jednoduchý oběd, který zachutná celé rodině.

Nadívaná baby kuřátka

Povzneste pečená kuřátka díky našemu receptu.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.