Ingredience
Postup
- Maso omyjeme, osušíme a rozklepeme přes fólii na tenký plát. Housky nakrájíme na menší kousky. Vejce rozšleháme se smetanou, ochutíme vegetou, solí, pepřem a muškátovým oříškem a nalijeme na rohlíky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Špenát opláchneme a necháme okapat. V kastrole rozehřejeme 20 g másla a orestujeme na něm česnek. Přidáme listy špenátu a krátce podusíme. Špenát zlehka promícháme s ochucenou houskou a směsí potřeme naklepané maso. Pak maso stočíme do rolády a převážeme provázkem.
- V pekáčku rozpálíme 3 lžíce oleje a roládu zprudka opečeme ze všech stran. Smícháme 1 lžíci oleje, mletou papriku a med, roládu potřeme a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut doměkka. Během pečení roládu obracíme a podle potřeby podléváme teplou vodou nebo vývarem. Hotovou roládu vyjmeme a udržujeme teplou. Do výpeku přisypeme mouku, orestujeme ji, přilijeme trochu vody a necháme provařit. Zahuštěnou šťávu přecedíme do omáčníku.
- Na noky vyšleháme vejce se solí, přidáme zbylé změklé máslo a přisypeme krupici. Vše dobře promícháme a pomocí dvou lžiček tvoříme nočky, které vkládáme do vroucí osolené vody a uvaříme je. Pak je scedíme a potřeme zbylým olejem.
- Roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a podlijeme trochou omáčky. Ozdobíme bylinkami a přidáme noky. Můžeme podávat s vařenými kapustičkami.