Sirup z černého rybízu

Máte doma úrodu černého rybízu? Připravte výborný sirup podle tohoto receptu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

3 PORCE +

Na 3 menší lahve (2 litry):

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2322 KCal

    106 %

    97 %

  • Energie

    9715 KJ

    106 %

    97 %

  • Sacharidy

    552,4 g

    628 %

    552 %

  • Vláknina

    36,0 g

    120 %

    120 %

  • Bílkoviny

    7,3 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    1,3 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Černý rybíz zbavíme stopek, přebereme, omyjeme a necháme okapat. Rybíz rozdrtíme a dáme do hrnce.
  2. Do hrnce nalijeme 1 000 ml vody a necháme mírně prohřívat (nevařit) asi 10-15 minut. Směs necháme překapat přes hutné plátno.
  3. Pak šťávu přivedeme k varu, přimícháme cukr a vaříme asi 20 minut. Nakonec přimícháme kyselinu citronovou, promícháme a horký sirup naplníme do lahví. Uskladníme na chladném místě.
Autor:

Podobné recepty

Shirley Temple

Zažeňte žízeň tímto sladko-kyselým drinkem .

Révový mošt

Zažeňte žízeň touto vynikající limonádou.

Rumový grog

Je vám chladno? Zahřejte se výborným grogem.

Osvěžující silvestrovská bowle

Parádní silvestrovský nápoj.

Zimní grog

Zahřejte se po dlouhé zimní procházce teplým grogem.