Jednohubky s pomerančovým čatní
Ingredience:
- 4 pomeranče
- 1 červená cibule
- 50 g čerstvého zázvoru
- 1 chilli paprička
- 80 g třtinového cukru
- 4 celé hřebíčky
- 2 velké celozrnné bagety
- 2 hermelíny (200 g)
- čerstvá meduňka na ozdobu
Pracovní postup:
- Pomeranče, cibuli a zázvor oloupeme a nakrájíme na kousky. Chilli papričku očistíme a pokrájíme nadrobno.
- V hrnci necháme zkaramelizovat cukr, pak přisypeme nakrájenou cibuli, zázvor a pomeranč. Přidáme hřebíček a podlijeme trochou vody. Společně vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Poté vyjmeme hřebíčky a čatní necháme vychladnout.
- Bagety nakrájíme na plátky, hermelín rozkrájíme na kousky. Na každý kousek pečiva dáme část hotového čatní a podáváme s hermelínem. Můžeme dozdobit čerstvou meduňkou.