Semifredo s lesním ovocem

nehodnoceno

Znáte italský dezert semifredo? Rozhodně ho někdy vyzkoušejte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez mražení

Ingredience

12 PORCE +

Světlá náplň:

Vrstva z lesního ovoce:

Dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    279 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1169 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    31,5 g

    36 %

    31 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    2,9 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    15,5 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    9,2 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Smetanu vyšleháme se 2 lžícemi cukru do polotuha, pak postupně z stálého šlehání přidáváme mascarpone. Vmícháme nastrouhanou kůru z citronu.
  2. Žloutky se zbylým cukrem utřeme do pěny, přidáme ke šlehačce s mascarpone a zlehka promícháme. Směs nalijeme do plastové uzavíratelné nádoby a mrazíme asi 2 hodiny do polotuha.
  3. Na sorbet z lesního ovoce přivedeme v malém hrnci za stálého míchání k varu směs vody a cukru. Jakmile se cukr zcela rozpustí, stáhneme z ohně a sirup necháme vychladnout. Vychladlý sirup dáme spolu se zmrzlým ovocem do mixéru, přidáme šťávu z limety a vše dohladka rozmixujeme. Pokud je sorbet příliš tekutý dáme ho zmrazit do polotuha.
  4. Poté oba druhy zmrzliny postupně vrstvíme do chlebíčkové formy vyložené potravinářskou fólií a necháme v mrazničce přes noc.
  5. Ovoce, cukr i vodu dáme do hrnce a povaříme doměkka. Ještě horké ovoce přepasírujeme přes cedník. Omáčku necháme zchladnout a podáváme s plátky semifreda. Před podáváním ozdobíme mraženými ostružinami a malinami.
Autor:

Podobné recepty

Brusinkový chlebíček

Vánoční chlebíček, který provoní vaši kuchyni.

Citronové mini bábovky

Upečte na neděli roztomilé mini bábovičky.

Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.