Ingredience
Postup
- Smetanu vyšleháme se 2 lžícemi cukru do polotuha, pak postupně z stálého šlehání přidáváme mascarpone. Vmícháme nastrouhanou kůru z citronu.
- Žloutky se zbylým cukrem utřeme do pěny, přidáme ke šlehačce s mascarpone a zlehka promícháme. Směs nalijeme do plastové uzavíratelné nádoby a mrazíme asi 2 hodiny do polotuha.
- Na sorbet z lesního ovoce přivedeme v malém hrnci za stálého míchání k varu směs vody a cukru. Jakmile se cukr zcela rozpustí, stáhneme z ohně a sirup necháme vychladnout. Vychladlý sirup dáme spolu se zmrzlým ovocem do mixéru, přidáme šťávu z limety a vše dohladka rozmixujeme. Pokud je sorbet příliš tekutý dáme ho zmrazit do polotuha.
- Poté oba druhy zmrzliny postupně vrstvíme do chlebíčkové formy vyložené potravinářskou fólií a necháme v mrazničce přes noc.
- Ovoce, cukr i vodu dáme do hrnce a povaříme doměkka. Ještě horké ovoce přepasírujeme přes cedník. Omáčku necháme zchladnout a podáváme s plátky semifreda. Před podáváním ozdobíme mraženými ostružinami a malinami.