Sekaný máslový řízek

nehodnoceno

Máslový řízek je nejlepší s bramborovou kaší a kyselou okurkou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    336 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1404 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    15,4 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    31,0 g

    49 %

    46 %

  • Tuky

    16,8 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    8,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rohlíky nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Plec umeleme najemno a vložíme do mísy. Přidáme sůl, pepř, muškátový květ, nastrouhanou kůru z půlky citronu, vejce, kousky rohlíků v mléce a promícháme.
  2. Z hmoty vytvarujeme silnější placky, které obalíme v mouce. V pánvi rozpustíme sádlo a opečeme na něm řízky z obou stran (při otočení dáme do pánve máslo). V průběhu opékání řízky přeléváme výpekem, dokud nezhnědnou.
  3. Hotové řízky vyjmeme, výpek zaprášíme lžící mouky, přidáme trochu vody a 20 minut provaříme. Pak omáčku přelijeme přes jemný cedník a podáváme s kaší, masem a kyselou okurkou.
Autor:

Podobné recepty

Bramborové noky s pečeným česnekem a hovězím ragú

Luxusní podzimní pokrm s italským šarmem si zaručeně oblíbíte.

Pečená kachna na jablkách s medem a lokšemi

Vyzkoušejte „sladší“ variantu pečené kachny s jablky a lokšemi.

Dýňové placky

Jednoduché dýňové placičky je nejlepší doplnit svěžím dipem.

Těstoviny s dýňovou omáčkou

Připravte k obědu báječný podzimní pokrm evokující Itálii.

Hovězí maso s houbovou omáčkou

Přinesli jste si z lesa plný košík? Zkuste náš recept na výbornou houbovou omáčku s hovězím.