Ingredience
Postup
- Čtyři vejce uvaříme natvrdo, poté je zprudka zchladíme a oloupeme. Mleté maso promícháme se zbylými vejci, solí, pepřem, strouhankou a hořčicí. Do směsi přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pažitku s petrželkou, dochutíme špetkou muškátového květu a vše důkladně promícháme.
- Formu na chlebíček o délce cca 22 cm vymažeme máslem a vyložíme plátky slaniny. Formu vyplníme polovinou masové směsi, povrch rovnoměrně poklademe uvařenými celými vejci a nakonec formu dorovnáme zbytkem masové směsi.
- Pečeme při 170 °C asi 50 minut, poté sekanou vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem a dopečeme dokřupava, přibližně 20 minut. Dozdobíme snítkou petrželky a podáváme například s vařenými bramborami.