Sekaná plněná vejci

1 hodnocení

Domácí sekaná, která chutná jako od babičky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 90 min

Ingredience

6 PORCE +

Na sekanou:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    593 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2479 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    25,3 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    46,3 g

    74 %

    68 %

  • Tuky

    33,5 g

    52 %

    48 %

  • nasycené

    10,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čtyři vejce uvaříme natvrdo, poté je zprudka zchladíme a oloupeme. Mleté maso promícháme se zbylými vejci, solí, pepřem, strouhankou a hořčicí. Do směsi přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pažitku s petrželkou, dochutíme špetkou muškátového květu a vše důkladně promícháme.
  2. Formu na chlebíček o délce cca 22 cm vymažeme máslem a vyložíme plátky slaniny. Formu vyplníme polovinou masové směsi, povrch rovnoměrně poklademe uvařenými celými vejci a nakonec formu dorovnáme zbytkem masové směsi.
  3. Pečeme při 170 °C asi 50 minut, poté sekanou vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem a dopečeme dokřupava, přibližně 20 minut. Dozdobíme snítkou petrželky a podáváme například s vařenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Velikonoční bůčková roláda

Skvělou přílohou jsou k této roládě vařené brambory.

Skopová roláda se špenátovou náplní a máslovými noky

Skopové maso má svoji charakteristickou chuť i vůni a připravuje se nejčastěji v období Velikonoc.

Nadívaná baby kuřátka

Povzneste pečená kuřátka díky našemu receptu.

Olovo (vařené vepřové plíce)

Pokud rádi ochutnáváte zahraniční kuchyně, vyzkoušejte i tento pokrm z Kyrgyzstánu.