Sázené vejce se žampiony a omáčkou

Tato snídaně pořádně nastartuje váš den.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    262 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1097 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    25,6 g

    29 %

    26 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    16,6 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    6,0 g

    9 %

    9 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Červené víno svaříme, poté přilijeme portské a opět svaříme na třetinu. Poté vlijeme vývar, zredukujeme, aby vznikla hustá omáčka.
  2. Žampiony nakrájíme na menší kousky a slaninu na nudličky. Nejdříve orestujeme slaninu a po 3 minutách přidáme žampiony. Společně opékáme 5 minut, osolíme a opepříme.
  3. Toustís opečeme v toustovač. Vejce rozklepneme na pánev a na troše oleje je pár minut opékáme. Osolíme a opepříme.
  4. Hotová vejce přendáme na toast, podlijeme omáčkou a posypeme orestovanou slaninou a žampiony. Před podáváním ozdobíme například čerstvými bylinkami podle chuti.
Autor:

Podobné recepty

Palačinky dutch baby

Holandské palačinky zapékané v troubě.

Turecké vejce podle Jany Brůžkové

Jednoduchá snídaně, plná chutí.

Avokádový chléb s pošírovaným vejcem podle Tomáše Kočara

Snídaně, která zaručeně nakopne váš den.

Nadýchaná suflé omeleta na slaný způsob podle Těhotnýho kuchaře

Takovou omeletu můžeme připravit i na sladko, stačí sůl, pepř a sýr nahradit moučkovým cukrem s...

Vafle se špenátem a vejcem

Připravte rodině luxusní slanou snídani.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.