Satay z lososa

Satay jsou grilované špízy, které pochází z Indonésie.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Salsa:

Omáčka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    640 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2679 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    31,2 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    6,3 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    30,2 g

    48 %

    44 %

  • Tuky

    42,4 g

    65 %

    61 %

  • nasycené

    6,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pažitku opláchneme, nasekáme najemno a nasypeme do zakysané smetany. Přidáme olivový olej a dochutíme solí a pepřem. Promícháme.
  2. Ananas očistíme, okrájíme a nakrájíme na malé kostičky. Papričku, koriandr a cibulky nasekáme najemno a přidáme k ananasu. Dochutíme limetkovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Promícháme a dáme do chladničky.
  3. Lososa očistíme a nakrájíme na proužky silné asi 1,5 cm. Jednotlivé plátky napícháme na špejle. Osolíme je, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
  4. Rozehřejeme grilovací pánev a lososa na špejlích po obou stranách opečeme. Podáváme s pažitkovou omáčkou a salsou.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Velikonoční bůčková roláda

Skvělou přílohou jsou k této roládě vařené brambory.

Skopová roláda se špenátovou náplní a máslovými noky

Skopové maso má svoji charakteristickou chuť i vůni a připravuje se nejčastěji v období Velikonoc.

Tyrolské knedlíky

Tyto rakouské knedlíky jsou nejlepší s hovězím gulášem a cibulkou.

Pikantní vepřové plátky s lečem

Jednoduchý oběd, který zachutná celé rodině.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.