Ingredience
Postup
- V míse smícháme pepř, utřený česnek, lístky tymiánu, nastrouhanou kůru z 1 citronu, lžičku soli, 3 lžíce citronové šťávy, med a 3 lžíce olivového oleje. Dýni oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semínek, nakrájíme na měsíčky a smícháme z marinádou, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 30 minut.
- V misce rozmícháme olivový olej, ocet, tymián a med. Zálivku podle chuti osolíme a opepříme.
- Listy kadeřávku potřeme zbylým olejem, osolíme a pečeme v troubě na program gril asi 3 minuty z každé strany při 220 °C, necháme vychladnout. Poté vykrojíme tuhou vnitřní část každého listu.
- Sýr cottage osolíme a opeříme. Kadeřávek natrháme na menší kousky a promícháme s připravenou zálivkou. Rozdělíme na talíře, přidáme pečenou dýni, ochucený cottage. Nakonec vše zakápneme zbylou zálivkou.