Salát z čočky beluga s feta sýrem

Také tak milujete saláty s luštěninami? Výhodou je, že zasytí a jsou zdrojem spousty užitečných živin. Zkuste tento, který kombinuje výhody čočky beluga, zelí i avokáda.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez namočení čočky

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    391 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1638 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    24,7 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    10,8 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    18,7 g

    30 %

    27 %

  • Tuky

    22,0 g

    34 %

    31 %

  • nasycené

    8,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čočku namočíme do vody nejlépe přes noc. Ve stejné vodě ji uvaříme doměkka, osolíme až ke konci varu a scedíme. Dobře propláchneme vodou.
  2. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a smícháme se solí, pepřem, olejem, citronovou šťávou a balzamikovým octem. Necháme chvilku odpočinout.
  3. Do zelí přimícháme propláchnutou a okapanou rukolu, nakrájené avokádo a nakonec přimícháme černou čočku.
  4. Salát ozdobíme při servírování feta sýrem pokrájeným na kostky.
Autor:

Podobné recepty

Tuňákový salát s fazolemi

Svěží salát plný bílkovin.

Směs listových salátů s fenyklem a kuřecími špízky

Dejte si tento zdravý salát se šťavnatým kuřátkem.

Salát s kerblíkem

Vyzkoušejte toto výjimečné jídlo. Kebrlík vašemu salátu dodá jemně ostrou peprnou chuť.

Salát s pečeným česnekovým chřestem a pečenými cherry rajčátky

Svěží letní salát s chřestem, na kterém si pochutnáte.