Salát z čočky beluga s feta sýrem
Také tak milujete saláty s luštěninami? Výhodou je, že zasytí a jsou zdrojem spousty užitečných živin. Zkuste tento, který kombinuje výhody čočky beluga, zelí i avokáda.
Vaření 30 min
bez namočení čočky
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
391 KCal
18 %
16 %
-
Energie
1638 KJ
18 %
16 %
-
Sacharidy
24,7 g
28 %
25 %
-
Vláknina
10,8 g
36 %
36 %
-
Bílkoviny
18,7 g
30 %
27 %
-
Tuky
22,0 g
34 %
31 %
-
nasycené
8,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Čočku namočíme do vody nejlépe přes noc. Ve stejné vodě ji uvaříme doměkka, osolíme až ke konci varu a scedíme. Dobře propláchneme vodou.
- Zelí nakrájíme na tenké nudličky a smícháme se solí, pepřem, olejem, citronovou šťávou a balzamikovým octem. Necháme chvilku odpočinout.
- Do zelí přimícháme propláchnutou a okapanou rukolu, nakrájené avokádo a nakonec přimícháme černou čočku.
- Salát ozdobíme při servírování feta sýrem pokrájeným na kostky.