Salát z černé čočky v dýni

Poctivý podzimní salát.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    545 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2281 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    48,2 g

    55 %

    48 %

  • Vláknina

    23,2 g

    77 %

    77 %

  • Bílkoviny

    28,1 g

    45 %

    41 %

  • Tuky

    23,0 g

    35 %

    33 %

  • nasycené

    5,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z omyté dýně odřízneme vršek a vydlabeme ji. Zevnitř potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Dáme ji na plech a pečeme při 190 °C asi 40 minut doměkka.
  2. Mezitím propláchneme čočku a uvaříme ji podle návodu doměkka, cca 20 minut. Slijeme ji a odložíme.
  3. Nakrájenou šalotku a papriky opečeme na oleji dosklovita. Přihodíme nasekaná sušená rajčata a ještě 5 minut restujeme. Přidáme čočku, zakápneme citronem a opékáme 5 minut.
  4. Salát osolíme, opepříme, vmícháme petrželku, jarní cibulku a ořechy. Naplníme jím dýni a posypeme nadrobeným sýrem.
Autor:

Podobné recepty

Křehká okurka se sladkou řepou

Lehký salátek, kterým můžete doplnit grilované maso.

Salát z černé čočky s tuňákem a pomerančem

Zdravý salát, který je ideální v horkých dnech.

Letní salát s chlebovými krutony

Pokud je vám v létě vedro, dopřejte si osvěžující salát.

Salát v tortillové misce

Lehké občerstvení, které se hodí na letní oslavy.

Houbový salát

Milovníci hub si na tomto salátu zaručeně pochutnají.