Ingredience
Postup
- Do kastrůlku vysypeme mandle, zalijeme je vodou a přivedeme je k varu. Mandle slijeme a ještě teplé oloupeme. Mrkev očistíme a nakrájíme na delší jemné nudličky. Jablka dobře omyjeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Nakrájíme je na menší kousky a vložíme do misky s vodou a citronovou šťávou, aby nezhnědla.
- Jablka přidáme k nakrájené mrkvi a vše zakapeme citronovou šťávou a ochutíme solí a cukrem a lehce promícháme. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Pomeranče oloupeme a rozkrájíme na kousky. Vše přidáme k mrkvi a jablkům, znovu promícháme a necháme asi půl hodiny vychladit.
- Mandle nasekáme nahrubo. Salát rozdělíme do misek, posypeme nakrájenými mandlemi a kousky vlašských ořechů. Těsně před podáváním jednotlivé porce přelijeme podle chuti medem a ozdobíme lístečky máty.