Salát s medovou zálivkou

Zkombinujte sladké a slané suroviny do osvěžujícího salátu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    350 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1464 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    34,3 g

    39 %

    34 %

  • Vláknina

    11,2 g

    37 %

    37 %

  • Bílkoviny

    9,3 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    17,0 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do kastrůlku vysypeme mandle, zalijeme je vodou a přivedeme je k varu. Mandle slijeme a ještě teplé oloupeme. Mrkev očistíme a nakrájíme na delší jemné nudličky. Jablka dobře omyjeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Nakrájíme je na menší kousky a vložíme do misky s vodou a citronovou šťávou, aby nezhnědla.
  2. Jablka přidáme k nakrájené mrkvi a vše zakapeme citronovou šťávou a ochutíme solí a cukrem a lehce promícháme. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Pomeranče oloupeme a rozkrájíme na kousky. Vše přidáme k mrkvi a jablkům, znovu promícháme a necháme asi půl hodiny vychladit.
  3. Mandle nasekáme nahrubo. Salát rozdělíme do misek, posypeme nakrájenými mandlemi a kousky vlašských ořechů. Těsně před podáváním jednotlivé porce přelijeme podle chuti medem a ozdobíme lístečky máty.
Autor:

Podobné recepty

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.

Tuňákový salát s fazolemi

Svěží salát plný bílkovin.