Ingredience
Postup
- Čekanku, salát biondo, polníček a rukolu očistíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Z čekanky odloupneme 2 největší listy a odložíme je stranou. Zbylé listy čekanky a salátu biondo natrháme na menší kousky a smícháme s polníčkem a rukolou.
- Ořechy opražíme na suché pánvi. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme.
- Med smícháme s citronovou šťávou a olejem. Chilli papričku zbavíme semínek, nasekáme najemno a vmícháme do medové směsi. Zálivku osolíme a opepříme.
- Z velkých čekankových listů vytvoříme misky (košíčky) a rozdělíme do nich směs salátů. Přidáme rajčata, vše posypeme praženými ořechy a rozdrobeným kozím sýrem. Nakonec saláty pokapeme připravenou zálivkou a podáváme.