Salát s kozím sýrem a ořechy

nehodnoceno

Snadný salátek s kozím sýrem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    360 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1507 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    15,3 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    10,8 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    12,7 g

    20 %

    19 %

  • Tuky

    27,5 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    6,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čekanku, salát biondo, polníček a rukolu očistíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Z čekanky odloupneme 2 největší listy a odložíme je stranou. Zbylé listy čekanky a salátu biondo natrháme na menší kousky a smícháme s polníčkem a rukolou.
  2. Ořechy opražíme na suché pánvi. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme.
  3. Med smícháme s citronovou šťávou a olejem. Chilli papričku zbavíme semínek, nasekáme najemno a vmícháme do medové směsi. Zálivku osolíme a opepříme.
  4. Z velkých čekankových listů vytvoříme misky (košíčky) a rozdělíme do nich směs salátů. Přidáme rajčata, vše posypeme praženými ořechy a rozdrobeným kozím sýrem. Nakonec saláty pokapeme připravenou zálivkou a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí roláda plněná špenátem

Co takhle připravit kuřecí maso tentokrát trochu jinak? Máme pro vás tip na slavnostní oběd nebo...

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.