Salát s jahodami a čerstvým kozím sýrem

Báječná kombinace jahod, listového salátu, kozího sýra, opečených mandlí a medové zálivky vám na obličeji vykouzlí výraz nekonečné blaženosti.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    237 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    990 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    14,0 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    3,6 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    17,9 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jahody očistíme a omyjeme, saláty opereme a necháme okapat. Mandle vysypeme na plech a dáme na 8 minut do trouby rozpálené na 170 °C. Dorůžova opražené mandle nasypeme do misky a necháme vychladnout.
  2. V jiné misce smícháme na dresink med s citronovou šťávou, osolíme, opepříme a za stálého míchání metlou přiléváme olivový olej.
  3. Jahody nakrájíme na čtvrtiny a ve velké míse zlehka promícháme se salátem a většinou dresinku.
  4. Před servírováním salát rozdělíme do misek, posypeme kozím sýrem s praženými mandlemi a pokapeme zbylým dresinkem.
Autor:

Podobné recepty

Tuňákový salát s fazolemi

Svěží salát plný bílkovin.

Směs listových salátů s fenyklem a kuřecími špízky

Dejte si tento zdravý salát se šťavnatým kuřátkem.

Salát s kerblíkem

Vyzkoušejte toto výjimečné jídlo. Kebrlík vašemu salátu dodá jemně ostrou peprnou chuť.

Salát s pečeným česnekovým chřestem a pečenými cherry rajčátky

Svěží letní salát s chřestem, na kterém si pochutnáte.