Salát s jahodami a čerstvým kozím sýrem
Báječná kombinace jahod, listového salátu, kozího sýra, opečených mandlí a medové zálivky vám na obličeji vykouzlí výraz nekonečné blaženosti.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
237 KCal
11 %
10 %
-
Energie
990 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
14,0 g
16 %
14 %
-
Vláknina
2,5 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
3,6 g
6 %
5 %
-
Tuky
17,9 g
28 %
26 %
-
nasycené
2,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Jahody očistíme a omyjeme, saláty opereme a necháme okapat. Mandle vysypeme na plech a dáme na 8 minut do trouby rozpálené na 170 °C. Dorůžova opražené mandle nasypeme do misky a necháme vychladnout.
- V jiné misce smícháme na dresink med s citronovou šťávou, osolíme, opepříme a za stálého míchání metlou přiléváme olivový olej.
- Jahody nakrájíme na čtvrtiny a ve velké míse zlehka promícháme se salátem a většinou dresinku.
- Před servírováním salát rozdělíme do misek, posypeme kozím sýrem s praženými mandlemi a pokapeme zbylým dresinkem.