Salát s hovězím masem v thajském stylu
Rafinovaná souhra chutí, přesně takový je tento salát, který vás přenese do voňavých dálek.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
196 KCal
9 %
8 %
-
Energie
822 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
11,8 g
13 %
12 %
-
Vláknina
3,3 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
15,7 g
25 %
23 %
-
Tuky
8,9 g
14 %
13 %
-
nasycené
1,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Listy salátu omyjeme a nakrájíme na silné pruhy. Grep oloupeme a z očištěné dužiny vykrájíme po obvodu jednotlivé dílky. Mrkev oloupeme a škrabkou nakrájíme na tenké plátky. Ty potom nakrájíme na dlouhé nudličky a vložíme do studené vody.
- Cibulku opláchneme a nakrájíme na jemné nudličky, papriku omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme také na jemné nudličky.
- Maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a poté pečeme z každé strany asi 4 minuty. Osolíme, opepříme a necháme na teplém místě asi 15 minut dojít. Pak ho nakrájíme na tenké plátky.
- V misce smícháme rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr, šťávu z nastrouhaného zázvoru, velmi jemně nakrájenou citrónovou trávu a cibuli, protlak a pokrájené chilli papričky. Do dresinku namícháme plátky masa a necháme chvíli marinovat.
- Na talíře rozdělíme pokrájenou zeleninu, dílky grepů, přidáme marinované hovězí plátky a přelijeme zbylým dresinkem.