Salát s hovězím masem v thajském stylu

Rafinovaná souhra chutí, přesně takový je tento salát, který vás přenese do voňavých dálek.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    196 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    822 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    11,8 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    15,7 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    8,9 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Listy salátu omyjeme a nakrájíme na silné pruhy. Grep oloupeme a z očištěné dužiny vykrájíme po obvodu jednotlivé dílky. Mrkev oloupeme a škrabkou nakrájíme na tenké plátky. Ty potom nakrájíme na dlouhé nudličky a vložíme do studené vody.
  2. Cibulku opláchneme a nakrájíme na jemné nudličky, papriku omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme také na jemné nudličky.
  3. Maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a poté pečeme z každé strany asi 4 minuty. Osolíme, opepříme a necháme na teplém místě asi 15 minut dojít. Pak ho nakrájíme na tenké plátky.
  4. V misce smícháme rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr, šťávu z nastrouhaného zázvoru, velmi jemně nakrájenou citrónovou trávu a cibuli, protlak a pokrájené chilli papričky. Do dresinku namícháme plátky masa a necháme chvíli marinovat.
  5. Na talíře rozdělíme pokrájenou zeleninu, dílky grepů, přidáme marinované hovězí plátky a přelijeme zbylým dresinkem.
Autor:

Podobné recepty

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.

Tuňákový salát s fazolemi

Svěží salát plný bílkovin.