Salát s grilovanými játry a pomeranči

nehodnoceno

I z vnitřností si můžete udělat opravdu skvělý salát.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    427 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1786 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    19,7 g

    22 %

    20 %

  • Vláknina

    3,8 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    31,6 g

    50 %

    47 %

  • Tuky

    23,8 g

    37 %

    34 %

  • nasycené

    5,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Saláty omyjeme a necháme okapat. Z pomeranče odkrojíme slupku a nakrájíme na kolečka. Granátové jablko rozkrojíme a vyjmeme semínka.
  2. Ingredience na salát dáme do mísy a lehce smícháme dohromady. Na dresink si připravíme olivový olej, sůl, pepř, dijonskou hořčici, pomerančovou šťávu a med.
  3. Dresink vyšleháme a promícháme se salátem. Vepřová játra očistíme, odstraníme blány a nakrájíme na plátky. Ochutíme solí a pepřem.
  4. V pánvi rozehřejeme sádlo a plátky jater zprudka opečeme do zlatova – z každé strany asi 4 minuty. Ihned podáváme se salátem.
Autor:

Podobné recepty

Teplý salát z grilovaných paprik a rajčat

Zdravý salát, který vás v zimě zahřeje.

Quinový salát

Quinoa je výživná potravina, která nabízí mnoho přínosů pro naše tělo.

Salát s opečeným chlebem

Rychlovka, kterou budete mít hotovou do pár minut.

Salát s rajčaty a chorizem

Zkuste něco svěžího a připravte si salát s rajčaty a chorizem.

Čočkový salát s kvašeným květákem

Zdravý salát, na kterém si pochutnáte.