Salát s bulgurem a dýní

Zdravý salátek, který vám dodá všechny důležité živiny.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    443 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1853 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    80,2 g

    91 %

    80 %

  • Vláknina

    15,2 g

    51 %

    51 %

  • Bílkoviny

    13,4 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    8,0 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dýni omyjeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je do pekáčku vyloženého pečicím papírem a zakápneme olejem, osolíme, opepříme a pečeme při 200 °C doměkka.
  2. Bulgur důkladně propláchneme a zalijeme vývarem. Vaříme dle návodu na obalu, po uvaření zakryjeme utěrkou a necháme několik minut odležet.
  3. Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky. Smícháme je s upečenou dýní, bulgurem, pórkem a salátovými listy, rozdělíme do misek. Podáváme posypané granátovým jablíčkem.
Autor:

Podobné recepty

Fazolový salát s tuňákem a rukolou

Tento salát můžete podávat k obědu i k večeři a vždy si na něm pochutnáte.

Bramborový salát s tuňákem

Výborný oběd, hotový již za půl hodiny.

Pečená cizrna s rajčaty a burratou podle Kateřiny Jaškové

Snadný a rychlý tip na zdravý oběd v krabičce.

Vrstvený salát do krabičky s quinoou, cizrnou a halloumi podle Kamily Lindy Sedláčkové

Salát je bezmasý, ale i tak v něm najdete slušnou porci bílkovin.

Farmářský salát s dresinkem z hrubozrnné hořčice

Dokonalá souhra jemného kuřecího masa, koření, ztraceného vejce, křupavé zeleniny a pikantního...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.