Salát s brokolicí a cizrnou

Tento pokrm si užije i vegan.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    475 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    1985 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    39,9 g

    45 %

    40 %

  • Vláknina

    7,9 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    11,7 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    29,6 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    3,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a promícháme s pěti lžícemi olivového oleje.
  2. Z chřestu odlomíme zdřevnatělé konce a nakrájíme na menší kousky.
  3. Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek, zázvor a chvilku restujeme. Pak vmícháme nakrájenou brokolici a chřest.
  4. Osolíme a společně restujeme asi dvě minuty. Potom přidáme scezenou cizrnu a vařené těstoviny. Prohřejeme, přimícháme propláchnutý špenát a ochutíme sladkou sojovou omáčkou ketjap manis.
  5. Suroviny na dresink smícháme v misce. Hotový salát podáváme s chilli papričkou nakrájenou na nudličky a s dresinkem.
Autor:

Podobné recepty

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Polenta se sušenými rajčaty a volským okem

Rychlý a chutný oběd, který je navíc i výživný.

Vepřové výpečky se špenátem

Skvělý recept na rodinný oběd.

Pečené vepřové se švestkovou omáčkou

Spojte do jednoho jídla sladké a slané chutě.