Salát Panzanella
Italský zeleninový salát s opečenou ciabattou je absolutní klasikou jihoevropské kuchyně. Zamilujete si ho?
Postup
- Papriky opláchneme, položíme na plech a dáme do trouby vyhřáté na 240 °C. Pečeme je, dokud se slupka nezačne nafukovat a hnědnout. Potom papriky vyjmeme z trouby, ještě horké je zabalíme do plastového sáčku a necháme vychladnout.
- Ciabattu nakrájíme na kostky, promícháme se čtvrtinou oleje a rozprostřeme na plech. Vložíme do trouby rozpálené na 220 °C a upečeme dozlatova.
- Vychladlé papriky oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Vykrojíme semínka a i se šťávou je prolisujeme přes sítko do misky. Dužinu rajčat nakrájíme na kostičky. Zachycenou rajčatovou šťávu smícháme se zbylým olejem, octem, prolisovaným česnekem, pepřem a solí.
- Nakrájenou zeleninu dáme do velké mísy, přidáme opečenou ciabattu, olivy, ančovičky, kapary a opatrně promícháme. Přelijeme zálivkou a necháme dobře vychladit.
- Rozdělíme do misek a doplníme bazalkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
421 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1760 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
35,9 g
41 %
36 %
-
Vláknina
5,7 g
19 %
19 %
-
Bílkoviny
10,0 g
16 %
15 %
-
Tuky
24,9 g
38 %
36 %
-
nasycené
3,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA