Salát Panzanella

Italský zeleninový salát s opečenou ciabattou je absolutní klasikou jihoevropské kuchyně. Zamilujete si ho?

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    421 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1760 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    35,9 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    5,7 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    10,0 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    24,9 g

    38 %

    36 %

  • nasycené

    3,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriky opláchneme, položíme na plech a dáme do trouby vyhřáté na 240 °C. Pečeme je, dokud se slupka nezačne nafukovat a hnědnout. Potom papriky vyjmeme z trouby, ještě horké je zabalíme do plastového sáčku a necháme vychladnout.
  2. Ciabattu nakrájíme na kostky, promícháme se čtvrtinou oleje a rozprostřeme na plech. Vložíme do trouby rozpálené na 220 °C a upečeme dozlatova.
  3. Vychladlé papriky oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Vykrojíme semínka a i se šťávou je prolisujeme přes sítko do misky. Dužinu rajčat nakrájíme na kostičky. Zachycenou rajčatovou šťávu smícháme se zbylým olejem, octem, prolisovaným česnekem, pepřem a solí.
  4. Nakrájenou zeleninu dáme do velké mísy, přidáme opečenou ciabattu, olivy, ančovičky, kapary a opatrně promícháme. Přelijeme zálivkou a necháme dobře vychladit.
  5. Rozdělíme do misek a doplníme bazalkou.
Autor:

Podobné recepty

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.

Tuňákový salát s fazolemi

Svěží salát plný bílkovin.