Salát Coleslaw

Salát Coleslaw je známý hlavně díky americkému řetězci rychlého občerstvení. O to víc se možná snažíte si chutný salát vytvořit i doma. Díky našemu receptu se vám to určitě povede. Vychutnat si ho můžete s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    492 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2058 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    15,4 g

    18 %

    15 %

  • Vláknina

    19,2 g

    64 %

    64 %

  • Bílkoviny

    5,8 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    41,0 g

    63 %

    59 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zelí, cibuli a mrkev nakrájíme na jemné nudličky. Z vrchní strany řapíků celeru odstraníme škrabkou tužší vlákna a potom je nakrájíme na tenké plátky.
  2. Majonézu smícháme se solí, pepřem, cukrem, vinným octem a citronovou šťávou. Hotový dresink můžeme nechat asi 30 minut odležet, poté ho dosolíme a dopepříme podle chuti a vmícháme do zeleniny.
Autor:

Podobné recepty

Zeleninový salát v batátu

Teplý salát, který vás pořádně zasytí.

Těstoviny v ledovém salátu

Chcete ještě dokonalejší salát? Servírujte ho v jedlé nádobě.

Salát z černé čočky v dýni

Poctivý podzimní salát.

Salát s kuřecím masem v avokádu

Lahodný salát s masem netradičně servírovaný v avokádu. Znáte snad lepší kombinaci?

Špenátový salát s fetou a pomeranči

Tento salát vás v létě přijemně osvěží.