Šakšuka s vejci

1 hodnocení

Nemusíte se vypravit na výlet do Izraele, abyste si vychutnali tuto tradiční blízkovýchodní snídani. Doma na balkoně bude také chutnat božsky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    253 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1060 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    15,1 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    9,8 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    16,6 g

    25 %

    24 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na rozpáleném oleji ve velké pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme plátky česneku i koření a ještě chvilku restujeme.
  2. Přidáme papriky nakrájené na nudličky a necháme je lehce změknout. Vmícháme cukr a rajčata pokrájená na kousky. Vše spolu asi 5 minut restujeme.
  3. Pak přilijeme loupaná rajčata, osolíme a pomalu asi 10 minut dusíme, dokud papriky úplně nezměknou. Nakonec přidáme natrhaný čerstvý koriandr a petržel.
  4. Pomocí lžíce uděláme do směsi důlky, do kterých vyklepneme vejce a osolíme je. Směs už nemícháme, přikryjeme pokličkou a necháme vejce dojít. Lehce opepříme a ozdobíme bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Heřmánkové vafle s karamelovým pomerančem

Pokud máte ráno trochu víc času na přípravu snídaně, vyzkoušejte tento skvělý recept. Váš den začne...

Japonské lívance s ovocem

Nadýchanější lívance jste snad ještě nikdy nejedli.

Plněné pohankové palačinky

Báječná slaná snídaně plná zdravých surovin.

Palačinky dutch baby

Holandské palačinky zapékané v troubě.

Skořicovo-dýňové lívance

Nalaďte se na podzimní náladu s touto snídaní.