Šakšuka s vejci
Nemusíte se vypravit na výlet do Izraele, abyste si vychutnali tuto tradiční blízkovýchodní snídani. Doma na balkoně bude také chutnat božsky.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
253 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1060 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
15,1 g
17 %
15 %
-
Vláknina
4,5 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
9,8 g
15 %
14 %
-
Tuky
16,6 g
25 %
24 %
-
nasycené
2,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Na rozpáleném oleji ve velké pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme plátky česneku i koření a ještě chvilku restujeme.
- Přidáme papriky nakrájené na nudličky a necháme je lehce změknout. Vmícháme cukr a rajčata pokrájená na kousky. Vše spolu asi 5 minut restujeme.
- Pak přilijeme loupaná rajčata, osolíme a pomalu asi 10 minut dusíme, dokud papriky úplně nezměknou. Nakonec přidáme natrhaný čerstvý koriandr a petržel.
- Pomocí lžíce uděláme do směsi důlky, do kterých vyklepneme vejce a osolíme je. Směs už nemícháme, přikryjeme pokličkou a necháme vejce dojít. Lehce opepříme a ozdobíme bylinkami.