Sádlovky plněné marmeládou

Možná je neznáte, ale za první republiky patřily právě sádlovky k běžnému a velmi oblíbenému svátečnímu cukroví. Teď se jejich obliba zase vrací. Zkusíte je letos i vy?

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

bez odležení

Ingredience

40 PORCE +

Na těsto:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    89 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    372 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    10,5 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    1,1 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    4,5 g

    7 %

    6 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem a kakaem. Přidáme změklé sádlo, vanilkový cukr, na jemno nastrouhané mandle a vypracujeme pevné těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet.
  2. Odpočaté těsto rozdělíme na malé kousky, ze kterých vymodelujeme kuličky. Rozložíme na plechy vyložené pečicím papírem a do středu vymáčkneme obráceným koncem vařečky jamku.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut. Po upečení přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.
  4. Džem dáme do kastrůlku a rozvaříme. Sádlovky plníme horkým džemem pomocí lžičky. Před podáváním můžeme pocukrovat.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.