Rýžové závitky s arašídovou omáčkou

Lehké a lahodné rýžové závitky plné čerstvých surovin jsou ideální jako studený předkrm.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Arašídová omáčka:

Závitky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    228 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    954 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    16,3 g

    19 %

    16 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    8,5 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    13,7 g

    21 %

    20 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Všechny suroviny na omáčku smícháme v misce. Zeleninu omyjeme, očistíme a oloupeme. Nakrájíme ji na slabé nudličky. Bylinky nasekáme nadrobno.
  2. Uzené tofu nakrájíme na nudličky a čtvrtinu nakrájíme na plátky na ozdobu. Do velké mísy pak nalijeme vodu a do ní namáčíme po jednotlivých kusech rýžový papír.
  3. Papír rozložíme na hladkou desku, necháme asi 30 sekund změknout a rozložíme na něj suroviny. Závitky zabalíme tak, že část papíru přehneme přes suroviny a utáhneme.
  4. Pak okraje překlopíme dovnitř a zalorujeme. Hotové závitky ozdobíme plátkem tofu, posypeme sezamem a řeřichou. Hotové podáváme s arašídovou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Šneci z listového těsta se sýrem

Na žádné oslavě nesmí chybět slaní šneci.

Smažené grundle

Připravte na oslavu křupavé grundle.

Těstovinový věnec s hráškem

Inspirujte se naším receptem.

Pečená rajčátka s kozím sýrem

Studený předkrm, který si rychle oblíbíte.

Rozmarýnové sušenky

Upečte na oslavu bylinkové sušenky.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.