Rychlé šátečky s rybízem a drobenkou

nehodnoceno

Má přijít neočekávaná návštěva? Tyhle jednoduché šátečky vás zachrání.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

16 PORCE +

Na šátečky:

Na drobenku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    275 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1150 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    27,1 g

    31 %

    27 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    15,9 g

    24 %

    23 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z másla, cukru a mouky připravíme drobenku. Listové těsto rozválíme na pomoučněné pracovní ploše na plát o rozměrech 40x40 cm. Nožem ho rozdělíme na čtverce 10x10 cm velké.
  2. Tvaroh rozmícháme s oběma druhy cukru a s jedním vajíčkem. Přidáme do něj asi polovinu kuliček rybízu.
  3. Do středu každého kousku těsta naneseme trochu tvarohu. Okraje čtverečků potřeme rozšlehaným vajíčkem a rohy k sobě nad náplní přilepíme.
  4. Koláčky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je vajíčkem. Střed každého mírně promáčkneme a naplníme trochou rybízu. Koláčky posypeme drobenkou. V troubě je při 180 °C pečeme asi 30 minut.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohové řezy s ovocem

Ovoce moučník dozdobí a navíc mu dodá šťavnatější chuť.

Kynutý švestkový koláč

Na tomto podzimním koláči si pochutná celá rodina.

Hruškovo-kakaové muffiny

Upečte na svačinu či snídani muffiny s ovocem.

Jablečný dezert do skleničky

Dezerty do skleničky chutnají skvěle a navíc jsou snadné na přípravu.

Jemný italský koláč s jablky

Vláčný koláč plný jablíček, oblíbený v Itálii.