Rychlá pizza s mletým masem
Domácí pizza je vždycky nejlepší. Zkuste ji pro změnu potřít ragú z mletého masa, takto ji připravují nejen v Itálii, ale také třeba na Balkáně nebo Blízkém Východě.
Vaření 60 min
bez kynutí a chladnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
675 KCal
31 %
28 %
-
Energie
2823 KJ
31 %
28 %
-
Sacharidy
74,7 g
85 %
75 %
-
Vláknina
5,4 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
38,4 g
61 %
57 %
-
Tuky
24,5 g
38 %
35 %
-
nasycené
6,4 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli nasekáme nadrobno a opečeme na lžíci olivového oleje. Když zesklovatí, přidáme maso a krátce ho orestujeme. Pak vše zalijeme drcenými rajčaty a asi hodinu dusíme, aby se šťáva zredukovala. Ochutíme solí, pepřem a sundáme z plotny.
- Mouku vysypeme na vál, uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí s lžičkou cukru a lžící mléka. Necháme asi 10 minut vzejít kvásek a přidáme olej, vodu a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které uložíme na teplé místo vykynout.
- Těsto rozdělíme na 6 stejných bochánků a každý vyválíme asi na půl centimetru vysoký ovál. Na každý rozdělíme masové ragú, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do předehřáté trouby.
- Pečeme při 200 °C asi 15 minut. Asi 3 minuty před koncem pečení posypeme nakrájenými rajčaty, nasekanou červenou cibulí a petrželkou.
- Pizza bude skvělá horká přímo z trouby i studená druhý den.