Rychlá houbová omáčka s vaflemi

Houbová omáčka a vafle? Určitě to vyzkoušejte. Vaflí totiž můžete nahradit knedlík a připravíte ji za pomoci vaflovače velmi rychle.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    629 KCal

    29 %

    26 %

  • Energie

    2632 KJ

    29 %

    26 %

  • Sacharidy

    34,7 g

    39 %

    35 %

  • Vláknina

    9,2 g

    31 %

    31 %

  • Bílkoviny

    16,8 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    44,7 g

    69 %

    64 %

  • nasycené

    16,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Houby očistíme a nakrájíme nadrobno. Na rozpálenou pánev dáme olej a máslo, přihodíme houby a nasekané lístky rozmarýnu. Směs osolíme, opepříme a opékáme dozlatova, asi 15 minut.
  2. Přidáme zakysanou smetanu a vše společně asi 5 minut vaříme. Na druhé pánvi nebo v troubě nasucho rozpečeme vafle. Vafli položíme na talíř a na ni rozdělíme směs z hub a zakysané smetany.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.

Švédské masové kuličky s omáčkou

Lahodná švédská specialita, která je oblíbená po celém světě.

Pečená kuřecí prsa v parmské šunce

Pro větší šťavnatost obalte kuřecí prsa v parmské šunce.