Ingredience
Postup
- Oddělíme bílky a žloutky. Na těsto utřeme žloutky se třemi lžícemi horné vody do pěny, postupně přidáváme cukr a vanilkový cukr. Kypřicí prášek zamícháme do mouky.
- Rozpustíme máslo avlažné ho spolu s mlékem a moukou vmícháme do žloutkové hmoty. Plech se zvýšenými okraji potřeme máslem. těsto na něj rozetřeme stěrkou a dáme na 15 minut předpéct do trouby předehřáté na 200 °C.
- Mezitím si opereme rybíz, necháme ho dobře okapat a zbavíme ho stopek. Z bílků a ze soli ušleháme pevný sníh, postupně přidáváme cukr. Rybíz zamícháme do sněhu. Troubu přepneme na 150 °C. Sněhovou masu navrstvíme na koláč a dáme na střední příčku trouby na 15-20 minut dopéct. Vychladlý koláč rozkrájíme na 20 dílů.