Rybízový koláč s bezé

nehodnoceno

Ideální koláč k jakékoliv události.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

20 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    172 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    718 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    31,3 g

    36 %

    31 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    3,1 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    3,1 g

    5 %

    4 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oddělíme bílky a žloutky. Na těsto utřeme žloutky se třemi lžícemi horné vody do pěny, postupně přidáváme cukr a vanilkový cukr. Kypřicí prášek zamícháme do mouky.
  2. Rozpustíme máslo avlažné ho spolu s mlékem a moukou vmícháme do žloutkové hmoty. Plech se zvýšenými okraji potřeme máslem. těsto na něj rozetřeme stěrkou a dáme na 15 minut předpéct do trouby předehřáté na 200 °C.
  3. Mezitím si opereme rybíz, necháme ho dobře okapat a zbavíme ho stopek. Z bílků a ze soli ušleháme pevný sníh, postupně přidáváme cukr. Rybíz zamícháme do sněhu. Troubu přepneme na 150 °C. Sněhovou masu navrstvíme na koláč a dáme na střední příčku trouby na 15-20 minut dopéct. Vychladlý koláč rozkrájíme na 20 dílů.
Autor:

Podobné recepty

Voňavý jablečný koláč

Máte jablka ze zahrady? Upečte si z nich výborný koláč.

Tvarohové řezy s ovocem

Ovoce moučník dozdobí a navíc mu dodá šťavnatější chuť.

Kynutý švestkový koláč

Na tomto podzimním koláči si pochutná celá rodina.

Hruškovo-kakaové muffiny

Upečte na svačinu či snídani muffiny s ovocem.

Jablečný dezert do skleničky

Dezerty do skleničky chutnají skvěle a navíc jsou snadné na přípravu.