Ingredience
Postup
- Žloutky vyšleháme s cukrem, smetanou a vínem do pěny. Bílky vyšleháme na pevný sníh. Obě hmoty lehce spojíme a vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaem. Hotové těsto rozetřeme na velký plech s vyšším okrajem, který vymažeme tukem a vysypeme moukou.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Upečený korpus necháme vychladnout na plechu. Pak potřeme povrch džemem. 300 ml smetany vyšleháme na pevnou šlehačku a vmícháme do ní rozpuštěnou čokoládu a očištěný rybíz. Náplň rozetřeme na povrch korpusu a uložíme do chladničky ztuhnout.
- Zbylou smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem. Šlehačku rozetřeme na ztuhlou čokoládovou náplň. Moučník nakrájíme na řezy a ozdobíme snítkami rybízu.