Rybízové řezy

nehodnoceno

Tento moučník si rozhodně někdy upečte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez doby tuhnutí

Ingredience

28 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    147 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    613 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    13,7 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    3,0 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    8,6 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    5,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, smetanou a vínem do pěny. Bílky vyšleháme na pevný sníh. Obě hmoty lehce spojíme a vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaem. Hotové těsto rozetřeme na velký plech s vyšším okrajem, který vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  2. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Upečený korpus necháme vychladnout na plechu. Pak potřeme povrch džemem. 300 ml smetany vyšleháme na pevnou šlehačku a vmícháme do ní rozpuštěnou čokoládu a očištěný rybíz. Náplň rozetřeme na povrch korpusu a uložíme do chladničky ztuhnout.
  3. Zbylou smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem. Šlehačku rozetřeme na ztuhlou čokoládovou náplň. Moučník nakrájíme na řezy a ozdobíme snítkami rybízu.
Autor:

Podobné recepty

Šlehačkové kremrole

Tyto kremrole chutnají lépe než z cukrárny.

Voňavý jablečný koláč

Máte jablka ze zahrady? Upečte si z nich výborný koláč.

Tvarohové řezy s ovocem

Ovoce moučník dozdobí a navíc mu dodá šťavnatější chuť.

Kynutý švestkový koláč

Na tomto podzimním koláči si pochutná celá rodina.

Hruškovo-kakaové muffiny

Upečte na svačinu či snídani muffiny s ovocem.