Rybízové řezy

nehodnoceno

Se šlehačkou chutná každý dezert líp.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    249 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1042 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    40,3 g

    46 %

    40 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    4,2 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    8,0 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    4,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z bílků a 30 g cukru připravíme tuhý sníh. Do sněhu postupně zašleháme žloutky a zbylý cukr. Nakonec vmícháme citronovou kůru, vanilkový cukr a mouku.
  2. Těsto nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku. Pekáček vložíme do trouby a těsto při 180 °C pečeme asi 25 minut.
  3. Upečený korpus vyklopíme a podélně prokrojíme. Spodní díl potřeme rybízovou zavařeninou a přiklopíme horním dílem.
  4. Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem dotuha a naplníme jí cukrářský sáček. Slepený piškot nakrájíme na řezy. Každý řez ozdobíme šlehačkou, rybízovou větvičkou a lístečkem meduňky.
Autor:

Podobné recepty

Višňové taštičky

I bez čerstvého ovoce můžete vykouzlit dokonalý moučník.

Mandlovo-sezamové sypání

Oříškovým sypáním lehce dozdobíte jakýkoli dezert.

Tvarohová pascha s čokoládou

Při zdobení velikonoční paschy se fantazii meze nekladou.

Šišvárky s povidly

Tento moučník chutná přesně jako od babičky.

Vanilkový krém s malinami

Pokud máte rádi pudink, tak vás tento dezert uchvátí.