Ingredience
Postup
- Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme prosátou mouku, vejce a špetku soli. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout v chladu asi 30 minut.
- Mezitím si připravíme náplň. Nejdříve omyjeme rybíz, necháme ho okapat a pomocí vidličky stáhneme ze stopek. Pudinkový prášek rozmícháme v malém množství studeného mléka. Zbytek mléka zahřejeme, přilijeme pudinkovou směs, přidáme cukr a za stálého mícháme přivedeme k varu. Když pudink začne houstnout, odstavíme ho a necháme za občasného promíchání zchladnout. 200 ml smetany vyšleháme dotuha a do šlehačky postupně zašleháme vychladlý pudink. Krém dáme do ledničky vychladit.
- Těsto rozdělíme na kousky a vtlačíme ho do vymazaných a vysypaných formiček. Dáme je na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Upečené košíčky vyklopíme a necháme vychladnout.
- Krém dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme do košíčků. Na něj rozložíme rybíz. Dortovým želé, připraveným podle návodu na obalu, potřeme ovoce a necháme ztuhnout. Ze zbylé smetany připravíme tuhou šlehačku a před podáváním jí košíčky ozdobíme.