Rybízové košíčky

nehodnoceno

Upečte si tyto opravdu skvělé tartaletky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 65 min

Ingredience

16 PORCE +

Náplň a ozdobení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    244 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1021 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    23,8 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    3,5 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    14,5 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    8,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme prosátou mouku, vejce a špetku soli. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout v chladu asi 30 minut.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Nejdříve omyjeme rybíz, necháme ho okapat a pomocí vidličky stáhneme ze stopek. Pudinkový prášek rozmícháme v malém množství studeného mléka. Zbytek mléka zahřejeme, přilijeme pudinkovou směs, přidáme cukr a za stálého mícháme přivedeme k varu. Když pudink začne houstnout, odstavíme ho a necháme za občasného promíchání zchladnout. 200 ml smetany vyšleháme dotuha a do šlehačky postupně zašleháme vychladlý pudink. Krém dáme do ledničky vychladit.
  3. Těsto rozdělíme na kousky a vtlačíme ho do vymazaných a vysypaných formiček. Dáme je na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Upečené košíčky vyklopíme a necháme vychladnout.
  4. Krém dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme do košíčků. Na něj rozložíme rybíz. Dortovým želé, připraveným podle návodu na obalu, potřeme ovoce a necháme ztuhnout. Ze zbylé smetany připravíme tuhou šlehačku a před podáváním jí košíčky ozdobíme.
Autor:

Podobné recepty

Višňové taštičky

I bez čerstvého ovoce můžete vykouzlit dokonalý moučník.

Mandlovo-sezamové sypání

Oříškovým sypáním lehce dozdobíte jakýkoli dezert.

Tvarohová pascha s čokoládou

Při zdobení velikonoční paschy se fantazii meze nekladou.

Šišvárky s povidly

Tento moučník chutná přesně jako od babičky.

Vanilkový krém s malinami

Pokud máte rádi pudink, tak vás tento dezert uchvátí.