Rybízové čatní s hovězím steakem

1 hodnocení

Na dobře připraveném hověžím steaku si pochutná každý masožravec.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2581 KCal

    117 %

    108 %

  • Energie

    10798 KJ

    117 %

    108 %

  • Sacharidy

    45,3 g

    52 %

    45 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    282,4 g

    448 %

    415 %

  • Tuky

    130,7 g

    201 %

    187 %

  • nasycené

    55,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Papriku myjeme, zbavíme semeníku a nakrájíme na kostičky. Zázvor a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Chilli zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky.
  2. Do hrnce dáme čili, česnek, papriku, cibuli, ocet a zázvor. Směs krátce povaříme a pak přisypeme cukr, sůl a očištěný rybíz a vaříme zvolna asi 30 minut.
  3. Steaky potřeme olejem, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi je zprudka opečeme z obou stran. Pak je přendáme na pekáček a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 160 °C 10-20 minut, podle požadovaného stupně propečení. Vyjmeme je a necháme 10 minut odpočinout. Podáváme je s rybízovým čatní.
Autor:

Podobné recepty

Vepřové závitky s jablky a křenem

Inspirujte se receptem na báječný rodinný pokrm.

Špízy z tygřích krevet s citrusovým salátem

Tento oběd vás v létě příjemně osvěží.

Vepřové kostky na houbách

Vepřové maso na houbách doporučujeme podávat s bramborem.

Zapečená pohanka se zeleninou

Pozitivní účinek pohanky na naše zdraví spočívá v obsaženém rutinu, který blahodárně působí na cévy.

Plněný grilovaný lilek

Lilkům na grilu nikdo neodolá.