Rybí špízy se zeleninou

Místo klasických masových špízů vyzkoušejte i tyto s rybou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    508 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2126 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    19,6 g

    22 %

    20 %

  • Vláknina

    10,9 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    36,9 g

    59 %

    54 %

  • Tuky

    30,7 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    4,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z lososa odstraníme kůži, opláchneme ho a osušíme. Pak ho nakrájíme na stejně velké kostky.
  2. Žampiony očistíme a rajčátka přepůlíme. Žampiony, rajčátka a lososa napichujeme střídavě na špíz a ochutíme solí a pepřem.
  3. Brokolici rozebereme na růžičky, fazolové lusky očistíme, cuketu a pórek nakrájíme na kolečka. Brokolici a fazolky spaříme v osolené vodě a scedíme.
  4. V pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm česnek, přidáme zeleninu a krátce orestujeme. Osolíme a opepříme. Pak rozehřejeme olivový olej a špízy zprudka ze všech stran opečeme.
Autor:

Podobné recepty

Steak s krémovou omáčkou

Připravte si doma vepřový steak lepší než z restaurace.

Bramborový caesar salát s pečeným kuřetem

Zkuste zajímavou variaci na oblíbený salát.

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

T-bone steak s rajčatovým dipem

Pochutnejte si na tom nejlepším steaku.