Ingredience
Postup
- Cibuli oloupeme. Mrkev, petržel a celer očistíme a omyjeme. Do hrnce nalijeme 1200 ml vody, vložíme do něj celou cibuli a kořenovou zeleninu. Kapří maso očistíme, omyjeme a přidáme do hrnce. Osolíme, okořeníme novým kořením, pepřem a bobkovým listem. Vše vaříme na mírném ohni asi 25 minut.
- Když je zelenina měkká, přecedíme rybí vývar do jiného hrnce. Uvařenou kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky nebo kostičky. Maso pečlivě vykostíme.
- Mouku rozmícháme v trošce studené vody dohladka a polévku zahustíme. Zjemníme ji 30 g másla, přilijeme víno a ochutíme vegetou. Na mírném ohni asi 10 minut provaříme.
- Mezitím nakrájíme housku na kostičky a opečeme ji v pánvi na zbylém másle dozlatova. Do hotové polévky přidáme nakrájenou zeleninu a rybí maso, podle chuti ji přisolíme, prohřejeme a rozdělíme do talířů. Ozdobíme ji omytými lístky celerové natě. Krutony podáváme ve zvláštní misce.