Rybí polévka s plody moře

Tato polévka vás v mžiku přenese na mořské pobřeží. Slyšíte to šumění příboje a výkřiky racků?

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    737 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3084 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    11,9 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    31,0 g

    103 %

    103 %

  • Bílkoviny

    57,8 g

    92 %

    85 %

  • Tuky

    40,3 g

    62 %

    58 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěné ryby nakrájíme na menší kousky. Slávky a krevetky očistíme. V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nadrobno nakrájený fenykl a krátce osmahneme. Zalijeme bílým vínem i vývarem a přivedeme k varu.
  3. Krátce povaříme, vložíme krevetky, nakrájené ryby, slávky, rajčátka a pozvolna vaříme asi 10 minut.
  4. Pak polévku vypneme, podle chuti osolíme, opepříme a posypeme nasekanou listovou petrželkou. Rozdělíme na talíře a posypeme parmazánem.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.

Rajčatová polévka

Na této polévce si pochutná celá rodina.

Pastináková polévka s oříškovými knedlíčky

Zahřejte se výborným krémem z pastináku.