Rybí kousky v marinádě

Tento pokrm se tradičně servíruje na Vánoce v Rusku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    451 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1887 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    11,4 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    24,3 g

    39 %

    36 %

  • Tuky

    33,9 g

    52 %

    48 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rybí maso nakrájíme na menší kousky, lehce zaprášíme hladkou moukou, osolíme a na pánvi se 2 lžícemi rozehřátého oleje osmažíme.
  2. Smícháme najemno nasekanou cibuli a nastrouhanou mrkev a orestujeme na zbytku oleje. Poté přidáme sůl, pepř, cukr, ocet, šafrán, bobkový list a rozšťouchaný brambor. Podlijeme 200 ml vody a 15 minut podusíme.
  3. Do takto připravené marinády přidáme osmažené kousky ryby, opatrně promícháme a dáme do lednice asi na 3 hodiny rozležet. Rybí kousky v marinádě podáváme s vařeným bramborem posypaný najemno nasekaným koprem.
Autor:

Podobné recepty

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Medové harissa kofte a jehněčí špízy s omáčkou charmoula

Ochutnejte tradiční jídlo africké kuchyně.

Vepřová roláda plněná žampiony, paprikou, pórkem

Uvařte rodině chutný nedělní oběd.