Rybí karbanátky

Rybí maso je zdravé a v podobě karbanátků bude určitě chutnat celé rodině.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na karbanátky:

Na dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    282 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1181 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    25,5 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    21,2 g

    34 %

    31 %

  • Tuky

    9,6 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rybu nakrájíme na menší kousky a spolu s vejci, petrželkou, česnekem, šťávou a kůrou rozmixujeme dohladka.
  2. Rybí směs přendáme do misky, přidáme strouhanku, sůl s pepřem a důkladně promícháme.
  3. Rukama vytvoříme asi 12 malých karbanátků, které opečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova.
  4. Připravíme dip: v misce promícháme zakysanou smetanu s najemno nasekanou petrželkou, prolisovaným česnekem, 1 lžíci citronové šťávy a trochou soli.
  5. Upečené karbanátky podáváme s připraveným dipem a například s listovým salátkem.
Autor:

Podobné recepty

Quesadilla s chorizem a rajčaty

Připravte si dokonalou mexickou quesadillu s rozpuštěným sýrem.

Plněné pečené brambory

Tento recept je perfektní volbou pro pohodlné večeře plné chuti.

Velikonoční kuře s nádivkou

Upečte si na slavnostní velikonoční oběd toto lahodné kuře s jarní nádivkou.

Pečený hovězí závitek

Pečený závitek s křupavou kůrkou a šťavnatým středem si získá vaše srdce hned po prvním soustu.

Pasta e fagioli

Tradiční venkovská pochoutka s vůní Itálie.