Rozinkové rolky s cukrovou polevou

nehodnoceno

Upečte na víkend k čaji rozinkové rolky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez kynutí

Ingredience

7 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na polevu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    569 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2380 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    74,0 g

    84 %

    74 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    11,8 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    24,5 g

    38 %

    35 %

  • nasycené

    12,1 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Droždí rozmícháme se lžící cukru, polovinou vlažného mléka a lžící hladké mouky na kašičku. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  2. Cukr, prosátou mouku, vejce, vanilkový cukr, zbylé vlažné mléko a vykynutý kvásek částečně promícháme a nakonec přidáme vlažné rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. Poté ho zlehka propracujeme a necháme dalších 30 minut kynout.
  3. Těsto po vykynutí rozválíme na plát silný asi 5 mm, na povrch rozetřeme rozpuštěné máslo, posypeme skořicovým cukrem a rozinkami. Zavineme do rolády a nakrájíme na 7 kousků asi 5 cm silných, které naskládáme do dortové formy vymazané olejem, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Pečeme při 180 °C asi 40 minut.
  4. Připravíme polevu. Cukr a šťávu smícháme se 2 lžícemi horké vody, naplníme do papírového kornoutku a nastříkáme na povrch koláče.
Autor:

Podobné recepty

Brusinkový chlebíček

Vánoční chlebíček, který provoní vaši kuchyni.

Citronové mini bábovky

Upečte na neděli roztomilé mini bábovičky.

Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.