Ingredience
Postup
- Droždí rozmícháme se lžící cukru, polovinou vlažného mléka a lžící hladké mouky na kašičku. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- Cukr, prosátou mouku, vejce, vanilkový cukr, zbylé vlažné mléko a vykynutý kvásek částečně promícháme a nakonec přidáme vlažné rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. Poté ho zlehka propracujeme a necháme dalších 30 minut kynout.
- Těsto po vykynutí rozválíme na plát silný asi 5 mm, na povrch rozetřeme rozpuštěné máslo, posypeme skořicovým cukrem a rozinkami. Zavineme do rolády a nakrájíme na 7 kousků asi 5 cm silných, které naskládáme do dortové formy vymazané olejem, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Pečeme při 180 °C asi 40 minut.
- Připravíme polevu. Cukr a šťávu smícháme se 2 lžícemi horké vody, naplníme do papírového kornoutku a nastříkáme na povrch koláče.