Ingredience
Postup
- Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev oloupeme a škrabkou na brambory z ní naděláme dlouhé tenké plátky, které krátce povaříme v osolené vodě, aby změkly. Scedíme je a na papírové ubrousku necháme okapat.
- Mleté maso vložíme do mísy. Osolíme ho a opepříme. Přidáme cibuli s česnekem, vejce, hořčici a oregano. Vše propracujeme a dle potřeby zahustíme strouhankou.
- Pečicí papír potřeme olejem a mleté maso na něm přes potravinovou fólii rozválíme na obdélníkový plát. Navrch rozložíme plátky mrkve. Vše pevně svineme.
- Roládu položíme do vymaštěného pekáčku a podlijeme ji trochou vody. V troubě ji při 190 °C pečeme asi 45 minut dozlatova. Průběžně ji přeléváme výpekem, popř. podléváme tekutinou. Podáváme ji s vařenými či šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší.