Roláda z mletého masa s mrkví

Upečte k obědu tuto chutnou roládu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    239 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1001 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    6,9 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    2,6 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    34,4 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    7,7 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev oloupeme a škrabkou na brambory z ní naděláme dlouhé tenké plátky, které krátce povaříme v osolené vodě, aby změkly. Scedíme je a na papírové ubrousku necháme okapat.
  2. Mleté maso vložíme do mísy. Osolíme ho a opepříme. Přidáme cibuli s česnekem, vejce, hořčici a oregano. Vše propracujeme a dle potřeby zahustíme strouhankou.
  3. Pečicí papír potřeme olejem a mleté maso na něm přes potravinovou fólii rozválíme na obdélníkový plát. Navrch rozložíme plátky mrkve. Vše pevně svineme.
  4. Roládu položíme do vymaštěného pekáčku a podlijeme ji trochou vody. V troubě ji při 190 °C pečeme asi 45 minut dozlatova. Průběžně ji přeléváme výpekem, popř. podléváme tekutinou. Podáváme ji s vařenými či šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.