Ingredience
Postup
- Kachnu omyjeme a očistíme. Pak ji ostrým nožem vykostíme tak, aby vznikl plát masa i s kůží. Rohlíky a měkký salám nakrájíme na kostičky a vložíme do misky. Přidáme kapie, nadrobno nasekanou cibulku a žloutky. Vše osolíme, opepříme a promícháme. Z bílků připravíme tuhý sníh a zlehka ho zapracujeme do nádivky.
- Připravený plát masa rozložíme na pracovní desku. Potřeme ho nádivkou a svineme. Roládu upevníme provázkem, osolíme a posypeme tymiánem. Vložíme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody a při 180 °C pečeme asi 60 minut. Během pečení ji otáčíme a přeléváme výpekem.
- Hotovou roládu vyjmeme z pekáčku a uchováme teplou. Výpek přelijeme do kastrůlku, zaprášíme moukou, zalijeme asi 300 ml vody a rozšleháme. Šťávu necháme asi 5 minut povařit.
- Blumy omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozpustíme máslo a blumy na něm orestujeme. Zasypeme je cukrem, podlijeme vínem a zalijeme šťávou z masa. Omáčku krátce povaříme a odstavíme. Roládu zbavíme provázku a rozdělíme na plátky. Podáváme ji s omáčkou a brambory nebo knedlíky.