Rohlíčky s ořechovou náplní

Upečte si sladké nadýchané pečivo na snídani, k čaji i ke kávě.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 100 min

bez kynutí

Ingredience

20 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    218 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    912 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    23,9 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    4,6 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    11,3 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ve vlažném mléce rozmícháme 2 lžíce cukru, rozdrobené droždí a 3 lžíce hladké mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme zbylou hladkou i hrubou mouku a smícháme ji se zbylým cukrem, špetkou soli, kváskem, vejcem, rozpuštěným máslem a vypracujeme hladké těsto. Lehce ho poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 40 minut.
  2. V mléce rozmícháme pudinkový prášek, cukr a ořechy. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme asi 4 minuty. Necháme zcela vychladnout. Pokud je náplň příliš řídká, zahustíme ji piškotovými drobečky.
  3. Na pomoučněném vále rozválíme těsto do obdélníku. Rozkrájíme ho na rovnoramenné trojúhelníčky. Na každý kousek naneseme podél jedné strany část náplně a svineme do rohlíčku. Přendáme je na plech s pečicím papírem. Potřeme je rozšlehanými žloutky a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 35 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Brusinkový chlebíček

Vánoční chlebíček, který provoní vaši kuchyni.

Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.

Čokoládové sušenky

Zamilujete si jejich intenzivní čokoládovou chuť a jemný nádech slaného karamelu – jsou prostě...