Ingredience
Postup
- Ve vlažném mléce rozmícháme 2 lžíce cukru, rozdrobené droždí a 3 lžíce hladké mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme zbylou hladkou i hrubou mouku a smícháme ji se zbylým cukrem, špetkou soli, kváskem, vejcem, rozpuštěným máslem a vypracujeme hladké těsto. Lehce ho poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 40 minut.
- V mléce rozmícháme pudinkový prášek, cukr a ořechy. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme asi 4 minuty. Necháme zcela vychladnout. Pokud je náplň příliš řídká, zahustíme ji piškotovými drobečky.
- Na pomoučněném vále rozválíme těsto do obdélníku. Rozkrájíme ho na rovnoramenné trojúhelníčky. Na každý kousek naneseme podél jedné strany část náplně a svineme do rohlíčku. Přendáme je na plech s pečicím papírem. Potřeme je rozšlehanými žloutky a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 35 minut dozlatova.