Ricottový nákyp s mangoldem a rajčaty

Také milujete zapečená jídla? Ideální večeři pro celou rodinu v italském stylu připravíte z několika obyčejných ingrediencí.

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Omytý a očištěný mangold nakrájíme na kousky, oloupaný česnek nasekáme nadobro a chilli papričku nakrájíme na kolečka.
  2. Na rozpáleném oleji orestujeme česnek, chilli, přidáme mangold, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. Necháme 5 minut dusit, slijeme přebytečnou tekutinu a necháme vychladnout.
  3. V míse smícháme ricottu s vejci a dvěma třetinami nastrouhaného parmazánu. Do směsi přidáme dušený mangold a v případě nutnosti dosolíme. Vše nalijeme do zapékací formy vyložené pečicím papírem, směs poklademe rajčaty nakrájenými na plátky, posypeme zbytkem parmazánu, zakápneme olivovým olejem a přidáme tymián.
  4. Nákyp pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 30 minut. Hotový nákyp vyndáme z trouby, necháme odpočinout a můžeme podávat.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    540 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2261 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    12,4 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    20,3 g

    32 %

    30 %

  • Tuky

    44,5 g

    68 %

    64 %

  • nasycené

    19,6 g

  • trans-mastné

    0,9 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Ryba pečená v papíru

Pokud máte chuť na rybu, připravte si tento recept.