Ricottový nákyp s mangoldem a rajčaty
Také milujete zapečená jídla? Ideální večeři pro celou rodinu v italském stylu připravíte z několika obyčejných ingrediencí.
Postup
- Omytý a očištěný mangold nakrájíme na kousky, oloupaný česnek nasekáme nadobro a chilli papričku nakrájíme na kolečka.
- Na rozpáleném oleji orestujeme česnek, chilli, přidáme mangold, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. Necháme 5 minut dusit, slijeme přebytečnou tekutinu a necháme vychladnout.
- V míse smícháme ricottu s vejci a dvěma třetinami nastrouhaného parmazánu. Do směsi přidáme dušený mangold a v případě nutnosti dosolíme. Vše nalijeme do zapékací formy vyložené pečicím papírem, směs poklademe rajčaty nakrájenými na plátky, posypeme zbytkem parmazánu, zakápneme olivovým olejem a přidáme tymián.
- Nákyp pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 30 minut. Hotový nákyp vyndáme z trouby, necháme odpočinout a můžeme podávat.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
540 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2261 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
12,4 g
14 %
12 %
-
Vláknina
5,9 g
20 %
20 %
-
Bílkoviny
20,3 g
32 %
30 %
-
Tuky
44,5 g
68 %
64 %
-
nasycené
19,6 g
-
trans-mastné
0,9 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA